690.000 archeologische vondsten krijgen plek in de catacomben van station Rokin

ICS en Wijngaard opnieuw gekozen door GVB als schoonmaakdienstverlener
16 januari 2018
Start nieuw contract schoonmaakonderhoud van de eindpunthuisjes GVB
1 april 2018

690.000 archeologische vondsten krijgen plek in de catacomben van station Rokin

Zo’n 700.000 archeologische vondsten werden er in en rondom station Rokin opgegraven tijdens de bouw van de Noord/Zuidlijn. Ongeveer 10.000 vondsten krijgen staks een prominente rol in het station tussen de roltrappen, maar wat gebeurt er met de overige 690.000 artefacten?
Projectleider Roy Ummenthun weet meer: “Deze overige vondsten krijgen ook een plek in station Rokin! Zelf vind ik het een mooi idee dat de vondsten vanaf deze week weer naar ‘huis’ terugkeren.” Maar voordat het zover is moet er nog wel even flink gesjouwd worden. De artefacten lagen de afgelopen jaren opgeslagen in kisten in een depot nabij station Sloterdijk en worden vanaf gisteren overgebracht naar station Rokin. Roy: “Dat is inderdaad best een flinke klus, waar de mannen wel even mee bezig zijn. Het gaat om 90 palets met daarop 2000 kisten.”
Hoe dan?
Roy: “De archeologische dienst heeft een verhuisbedrijf in de arm genomen (één van de diensten van Wijngaard Groep). We rijden de pallets eerst naar het laagste niveau van de parkeergarage en van daaruit moeten de mannen nog twee trappen af voordat ze op locatie zijn. Wat voor ruimtes dit precies zijn? Eigenlijk loze ruimtes die voorheen geen bestemming hadden, maar nu dus wel.”
Wijngaard Groep | Dé specialist in industriële schoonmaak, afvalzorg en facilitaire zaken!
Show Buttons
Hide Buttons