Over ons

Door met onze klanten mee te bewegen en door telkens een probate oplossing te bieden voor nieuwe problemen, zijn we als onderneming organisch doorgegroeid.

Wat begon als een kleine handel in oud ijzer is in ruim 55 jaar uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met een breed aanbod aan diensten.

Kenmerkend voor onze dienstverlening is het totaalconcept dat we bieden. Onze organisatie is ingericht op het volledig ontzorgen van de klant.

We hebben een smalle managementlaag en onze mensen selecteren we op hun brede inzetbaarheid. Het stelt ons in staat om snel te schakelen en ad hoc op situaties te reageren. Daarbij zien we erop toe dat continue kwaliteit wordt geleverd. Zo hebben we ruim beschikking over vaste medewerkers die al lange tijd bij ons in dienst zijn. Ze zijn betrokken bij het bedrijf en bij het werk dat ze doen.

Er bestaat een verbondenheid die wij waarderen door hen royaal brancheopleidingen en taakgerichte trainingen te laten volgen. Maar ook bieden wij hen persoonlijke begeleiding als het (in het leven) even tegenzit.
Wijngaard Groep is ruim 55 jaar geleden gestart door Ger Wijngaard sr. Vanuit zijn huis in de Amsterdamse Bellamybuurt handelde hij in oud ijzer en non-ferro metalen.

Als kleine jongen al ging de huidige directeur, Ger Wijngaard jr. in de vakanties met zijn vader mee op pad om een handje te helpen. Niet verwonderlijk dat toen hij van school kwam, hij direct in het bedrijf aan de slag ging.

toen het voor Ger sr. tijd was om ermee te stoppen, nam hij het stokje van zijn vader over.

Na zijn aantreden heeft hij diverse werkzaamheden aan het aanbod dienstverlening toegevoegd.

Binnen de Wijngaard Groep zijn de kwaliteit van de werkzaamheden, de veiligheid en de gezondheid voor iedere medewerker een zeer belangrijk uitgangspunt van het ondernemingsbeleid. Centraal in het beleid staat het voorkomen van lichamelijk letsel en het bevorderen van gezonde en aangename werkomstandigheden. Dit natuurlijk onder een continue aandacht voor het milieu en beoogde kwaliteit met als doel klanttevredenheid.

Om onze kwaliteit te waarborgen en dit te bekrachtigen met een certificaat, hebben wij gekozen om ons bedrijf te certificeren voor VCA en ISO 9001. Hiermee kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.

We zijn er trots op dat we april 2014 beloond zijn voor de inzet met een VCA en ISO 9001 certificaat.

Ook in 2015 blijft de Wijngaard Groep zich verder specialiseren en hebben we de code verantwoordelijk marktgedrag ondertekent. De code spreekt het verantwoordelijkheidsgevoel van partijen aan zodat het niveau in de schoonmaak hoog blijft en er maximaal oog is voor de werknemers.
Gerard Nicolaas Wijngaard die ooit als oud ijzer boer begonnen is in Amsterdam is op 01-03-2016 overleden. Na een lange strijd maar een heel kort ziektebed is Wijngaard Sr. overleden in Amsterdam.

We zijn nog steeds het bedrijf die de heer Wijngaard ooit heeft opgestart. Betrouwbaar, flexibel en geen probleem waar geen oplossing voor is. Buiten dat het bedrijf altijd zijn naam zal dragen blijven ook de genoemde kernwaarde onze pijlers.
Naast het ISO 9001 certificaat, hebben we in 2018 ook ISO 14001 certificaat behaald. ISO 14001 staat voor het milieu managementsysteem en laat zien dat wij structureel aandacht besteden aan milieuprestaties in de bedrijfsvoering. Een mooie aanvulling op onze eerder behaalde 9001 en ondertekende Code Verantwoord Marktgedrag. Begin 2021 zijn we ook in het bezig geworden van Co2-prestatieladder niveau 3!
Wijngaard Groep | Dé specialist in industriële schoonmaak, afvalzorg en facilitaire zaken!
Show Buttons
Hide Buttons